Potpuno rješenje za Internet poslovanje + Isprobaj bez obveze!

Saznaj više Izradi svoju web stranicu, pokreni webshop prodaju, oglasi svoj proizvode na FullTV-u i snimi video poslovnu priču.

Projekti u školi

petak, 27.08.2010 12:24:00

 

Projekti u školi

 

Engleski jezik: "Europa školi", "Young Artist"

 "Europa u školi"- natjecanje putem lnterneta; "Young artist" - dramska grupa gdje učenici pišu, režiraju i izvode drame na eng.jeziku.

- Šaljivi literarni tekstovi (učenički radovi).
- Nastava putem Interneta.
- Pisanje igrokaza i postavljanje na scenu.
- Izvođenje nastavnog sata u obliku sudnice.
- Anketiranje turista o gradu i esejistički prikaz rezultata ankete.

Talijanski jezik: "Jadransko more - more mira", "Rimini"

Međunarodna suradnja i razmjena učenika - "JADRANSKO     MORE -   MORE   MIRA"   u   Anconi

Učenici u svibnju (3-4 dana) borave na znanstvenom kon­gresu gdje prezentiraju projekte u okviru programa  Svijet ribarenja susreće svijet škola (Il mondo della pesca incontra il mondo della scuola) na zadane teme. Tako uspješno predstavljaju  školu,  Split i Republiku Hrvatsku audiovizualnim prezentacijama.

Francuski jezik: "Les Cigales", "Proljeće gimnazijalaca", "Delf"

Dramska grupa "LES ClGALES" (Cvrčci) piše, režira i izvodi drame na francuskom jeziku (već su dva puta sudje­lovali na manifestaciji "Proljeće gimnazija"   u Marseju i Nici) a svake godine sudjeluju na Danima frankofonije gdje preko drama,recitala i izložbi populariziraju učenje stranih jezika.
 
  Škola   ima   izvornog lektora koji učenicima drži jezične vježbe na fran. jez. (učenje stranog jezika pu­tem Interneta).

Njemački jezik: "Junge Kunstler", suradnja s Goethe institutom

Uz redovnu nastavu, učenici sudjeluju na raznim manifestacijama gdje se uči nje­mački jezik npr. Dani njemačkog jezika i sl. Sa predstavom   "ARBEITSAMT"(Ured za zapošljavanje) 2008. god.  nastupili su  na    "Danima njemačkog jezika". Suradnja je stalna sa Goethe institutom a dramska grupa Junge Kunstler izuzetno je aktivna.

Hrvatski jezik: "Dramska družina druge", školski list "Drugačiji", Lidrano

Dramska družina Druge jezične gimnazije je jedna od izvannastavnih aktivnosti učenika naše škole i osnovni princip rada Družine jest kreativnost i stvaralačka sloboda učenika. Ta stvaralačka kreativnost učenika ne ogleda se samo u glumi i oživotvorenju glumačkog talenta na sceni, nego također i u odabiru teksta za izvođenje, kao i u mogućnosti stvaranja teksta, te u scenografskim, kostimografskim i ostalim kreacijama koje se ostvaruju u profesionalnom kazalištu. Učenici imaju potpunu slobodu u izražavanju svoje kreativnosti i svojeg talenta.
 
U Dramskoj se tijekom godine na probama radi na glumi s time da učenici sami mogu kreirati svoj scenski lik, radi se i na dikciji, pravilnom izgovoru, zatim na scenskom pokretu, izricanju monologa, interpretativnom kazivanju književnog teksta, ali se uz sve to naročitu pažnju posvećuje odgojnom dijelu pri učeničkom kreativnom stvaranju

Prirodne znanosti


Učenici naše škole su sudjelovali nameđunarodnoj manifestaciji Darwin Day, u Anconi, na kojoj se obilježavala 200-ta obljetnica Darwinovog rođenja i 150-ta godišnjica objave njegovog najvećeg djela "O porijeklu vrsta". Predstavivši se u najboljem svijetlu, naši mladi biolozi su prikazali svoje znanje o životu i djelu Charlesa Darwina, uz pratnju profesorica biologije: Lidije Omrčen, Ankice. Nikolić i profesorice talijanskog i engleskog Adriane Dujović.

 

 Ostale aktivnosti škole

   Sportski klub II. GIMNAZIJE
   

Škola je dobila niz zahvalnica i priznanja za uspješnu sportsku suradnju na polju Klub - škola sa spomenutim sportskim organizacijama.
Veliki broj učenika i učenica takmiči se za našu školu, veliki je broj novootkrivenih sportaša koji se nisu takmičili u klubovima, ali postižu zapažene rezultate.
Ovim putem zahvaljujemo našoj ravnateljici i svim kolegama na razumijevanju za pojedine izostanke zbog treninga i takmičenja učenika. Veliki i sportski pozdrav od SPORT-KLUBA II. GIMNAZIJE Split.


Europski klub  II. GIMNAZIJE

EUROPSKI KLUB II GIMNAZIJE - osnovan u školi pod motom "MISLITI EUROPU HRVATSKI" pokriva projekte na stranim jezicima, ali i samostalno realizira aktualne teme ovi­sno o željama učenika.  

 PREMA KULTURI LJUDSKIH PRAVA(radionice,tribine..),

INTERKULTURALIZAM U EU­ROPI(suradnja sa Europ­skim domom u Slavonskom Brodu)
 

   Debatni klub

Debatni klub osnovan je s ciljem promicanja slobode govora i mišljenja, shvaćajući vrijednost retoričkih vještina u životu modernog intelektualca. Osnovan je na inicijativu učenika, uz pomoć prof. Hrženjak iz splitske III. gimnazije. Do sada je održano nekoliko debata.

Informatička grupa

Informatička grupa II. GIMNAZIJE osnovana je 2006. godine. Zainteresiranim učenicima pruža se mogućnost savladavanja specijalistička znanja: grafička obrada, dizajn i prijelom te struktura i dizajn web-a ( pa tako i ove stranice ) uz ostale aktualne projekte u školi.

 

Vjeronauk- terensko putovanje 

 

- Europski susret mladih " Taize "
- Svjetski susreti mladih (Koln...)
- Nacionalni susreti mladih Rijeka, Osijek, Šibenik, Pula i Varaždin 2008.
- Humanitarna skupina " Prijatelji Malog Isusa "
- Volonterstvo u raznim udrugama ( Most, Zdenac, Centar za autizam...)


- Dani kruha i zahvalnosti ( u duhu natjecateljstva) s interdisciplinarnim pristupom i humanitarnim akcijama
- Glazbeno-scenska skupina " Suncokret "
- Božićni program i prigode
- Terenska nastava (Vukovar, Zadar, Hvar, Šibenik, Vepric, Salona-Solin...)
- Županijsko i državno natjcanje iz vjeronauka ( godinama 2. mjesta)
- Kulturno-duhovno Hodočašće u Rimu ( kao terenska nastava)

Povećaj sliku

II gimnazija

OIB: Broj zaposlenika:
72178002056 57
Korisnički status:
Društvo s ograničenom odgovornošću
Opis:
Odgoj i obrazovanje mladeži za stjecanje srednje školske spreme, te znanja i sposobnosti za rad i nastavak školovanja, po nastavnom planu i programu jezične gimnazije u četverogodišnjem školovanju
Osnovne djelatnosti:
1. Obrazovanje, savjetovanje i znanost
Transakcijski račun:
-
Internetska stranica:
http://gimnazija-druga-st.skole.hr/
Kontakt e-mail:
Odgovorna osoba:
Ivanka Kovačević
Mobitel:
+38591 33 85 914
Adresa:
Teslina 10, 21000 Split  otvori kartu
Država:
Hrvatska (Croatia)
Tel.:
+38521 384 969
Fax:
+38521 385 914
Ova web stranica koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja pristajete na njihovu uporabu. Uredu